За майки

Защо е важна качествената бебешка козметика

Освен стандартните за отглеждането на едно бебе пособия, като кошара, количка, столче за кола и продукти за хранене, всеки родител трябва да си осигури и пълен набор от козметични продукти с различна насоченост. Някои от тях са предназначени за новородени, а други – за пеленачета на няколко месеца и дечица, които са навършили няколко годинки. В случая е важно да се заложи на качествени бебешки и детски предложения, за да е грижата за малкото същество пълноценна. 

Каква козметика за бебета се използва най-често 

Козметика за новородено

Изборът от бебешка козметика е изключително голям, като на пазара могат да се открият доста добри решения – някои са предназначени за новородени със суха кожа, а други за пораснали момченца и момиченца, които обожават да прекарват време в банята, играейки със сапунени балончета и любимите си играчки за вода. Освен измивни средства, като шампоани и душ гелове, родителите е хубаво да си набавят и продукти като:

  • бебешко олио – използва се изключително в първите месеци от отглеждането на бебето. Има за цел да подхрани и да поддържа хидратирана нежната кожа; 
  • мляко – този вид козметика има лека текстура и е много подходяща за летните месеци от годината; 
  • пудра и крем против подсичане – употребата на памперси често води до поява на обриви и зачервявания в седалищната област. За да избегнете подобни странични ефекти, заложете на бебешки продукти против подсичане в удобна за вас консистенция; 
  • слънцезащитен лосион – разходките навън могат да продължат и часове, което прави употребата на кремове против слънце с 50-ти фактор много важна. 

Това е най-често използваната козметика, с която поддържането на висока хигиена ще е лесно и приятно ежедневно занимание. 

Предпочита ли се натуралната 

Натуралната бебешка козметика става все по-популярна сред родителите, защото при нея отсъстват редица химични агенти, някои от които са доста агресивни и дори вредни за деликатната детска кожа. Съставът на тези продукти е пречистен, което гарантира и техните хипоалергенни свойства. Подходящи са за деца на всякаква възраст, включително и за новородени. 

Кои са водещите марки при този вид продукти 

При избора на подходяща бебешка козметика с добро качество е хубаво да вземете под внимание и марката. Днес могат да се открият предложения от бюджетния и средния ценови клас, както и доста по-луксозни продукти. Едни от най-предпочитаните имена са Бочко, Johnson’s, Chicco, Hipp и др. Разгледайте какво включва каталогът на всеки един бранд и решете какво да купите. Комплектите са също много добър вариант, при който ще намерите готов сет от козметични изделия с конкретно предназначение. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *