Здраве и Красота

Защо е важна употребата на био продукти?

Днес е “на мода” да се консумират bio храни и да се използва натурална козметика със 100% естествени съставки. Този вид продукти се определят като качествени и напълно безвредни, което обяснява и тяхната популярност. Могат да се открият във всеки един по-голям супермаркет, като има и специални магазини, в които се продават само и единствено био артикули. Шумотевицата покрай тях не е никак случайна — статистиката сочи, че все повече хора с охота заменят дрогерийните шампоани и кремове с веган алтернативи, обогатявайки и хранителното си меню с bio изделия — хляб, десерти, ядки, напитки и др.

Био магазин

С какво са полезни био продуктите?

Преди да изредим всички техни ползи, е добре да направим уточнението, че в био магазините се предлагат натурални продукти и такива, които са плод на органичното земеделие. Между двата вида има съществени разлики, с които всеки потребител е добре да бъде наясно. Съставът на натуралните изделия не е изцяло биологично чист, а при bio артикулите — на 100%. Това неминуемо се отразява и на цената, която при втория вариант е по-висока.

В какви разновидности можете да ги откриете?

Във всеки един био магазин ще попаднете на богат асортимент от продукти с екологично чист състав, който гарантира за тяхното високо качество и пълна безопасност. Ето какво ще откриете: 

  • екологични храни — с помощта на натуралните хранителни стоки в bio маркетите може да си съставите едно пълноценно меню, с което да се чувстваме по-здрави, по-тонизирани и в добра физическа форма. Също така спомагат за укрепване на имунната система;
  • веган предложения — вегетарианците могат да се възползват от решения като веган яйца, сирене, сладкиши и др.;
  • хранителни добавки — това са аминокиселините, билките, мощните имуностимулатори, продуктите за храносмилане и др. Всеки един от тях е част от каталога с предложения в био магазина;
  • козметика — душ гелове, шампоани и балсами, сапуни, кремове за тяло и т.н. Сред тях ще видите и предложения за деца. 

Стоките за дома, които са с натурален състав, са също част от асортимента на bio магазините, като в тази категория попадат почистващите и перилните препарати, аксесоарите за хигиена, ароматизаторите и др. 

Подходящи ли са и за деца, споделят от онлайн магазин Bio-Market

Продуктите в био магазините са много подходящи и за деца, тъй като съставките са безвредни и не водят до поява на алергии, кожни раздразнения и прочее. Всеки родител може да заложи на този вид стоки без никакви притеснения, включвайки в рутинната грижа за малкото бебе и дете и натурална козметика — измивни средства, кремове, паста за зъби, слънцезащита и др. С етикет “bio” могат да се открият пюрета, закуски и десерти за най-малките, които ще похапват не само вкусна храна, но и здравословна. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *