Актуално

3 важни съвета при наемане на имот във Варна – Superimoti.bg

Планиране успешен месечен бюджет

В основата на всеки добър финансов план стои съставянето на ефективен бюджет. Правилното разпределение на личните разноски осигурява сигурност за всеки месец и допринася за цялостната стабилност в живота. Един лесен, но ефективен съвет за разпределение на финансите, е така нареченото правило 50/30/20, където 50% отделяме за основните разходи като наем, сметки и хранителни стоки, до 30% за неща, които желаем, но не са ни необходими и минимум 20% заделяме за спестявания. Съобразявайки се с тези съвети и своите спестовни цели, създаваме лична дисциплина, която подпомага ефективното управление на парите.

Поставете си цел и срок на наемане

Независимо дали клиентът търси имот за нощувка, лятна почивка или дългосрочно жителство, в град Варна е на разположение богат избор от предложения, подходящи за всяко търсене. Въпреки турбулентната 2020 година, цените на наемите се задържат стабилни, а на пазара има разнообразно предлагане на жилища. Важен съвет е наемателят да определи колко време ще е необходимо да постигнете целите на престоя си, като остави и място за гъвкавост и импровизация.

Разгледайте добре “пазара”

След като клиентът вече е изяснил своя бюджет, цел и мотивация, следва същинското търсене на имот под наем. Най-ценният съвет е да се подходи търпеливо към цялата процедура. Препоръчително е преди клиентът окончателно да се спре на жилище за наемане да проучи внимателно какви са актуалните предложения и да организира огледи на имотите, които го привличат. Важно е наемателят да се опознае, дори за кратко по време на оглед, със своя бъдещ наемодател, защото добрата комуникация е обещаващ показател за безпроблемни отношения в бъдеще.

Доверете се на сигурните професионални съвети на нашите опитни експерти и разгледайте техните разнообразни предложения за имоти под наем във Варна от SUPER ИМОТИ.

Защо януари и февруари са най-добрите месеци за наемане на имот?

Добър съвет е клиентите, които се стремят към по-изгодна сделка, да изберат най-подходящия за търсене период. Неотдавна е установено, че месеците с най-ниски наеми са между декември и март, а къщите и апартаментите, които са останали необитаеми през зимата, правят наемодателите по-склонни към преговори относно стойността на наема.

Ето още няколко фактора, които допринасят за достъпните цени през студените месеци:

  • Много вече наети жилища се освобождават в началото на годината;
  • След зимните празници хората са по-пестеливи и конкуренцията е по-малка;
  • Наемодателите са по-реалистични в изискванията си и оценката на своя имот;
  • Наемодателите са склонни да преговарят и правят отстъпки от наема;
  • Пазарът се активизира през пролетта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *