Актуално

Лято в Пампорово – какво да очакваме?

Пампорово е сред най-предпочитаните планински курорти на Балканския полуостров. Освен през зимния сезон, той е посещаван и през лятото. Туризмът е добре развит и хотелите предоставят отлични възможности за една пълноценна почивка. На територията на курорта има дейности, съобразени с различните възрасти и хобита на посетителите, коментират от Pamporovo.me. Достъпната локация, чистият въздух и спокойната атмосфера създават за туристите предпоставка за незабравимо лято в планината. Дори да не сте планинари, няма да Ви бъде скучно и еднообразно. Курортът е подходящ за отдих на цялото семейство през лятото, както и за приятелски събирания.

Екскурзии около Пампорово

Курортът предоставя на туристите няколко опции за организирани разходки. Едната от тях е тур до четирите Смолянски езера – Лагерът, Тревното, Бистрото и Мътното езеро. Времетраенето е четири часа. Широка Лъка е следващата дестинация , която може да се посети. Мястото е известно с музея на гайдата, намиращ се в смолянското село Стойките. Обиколката трае час и половина, така че има време и за още занимания. Други интересни точки са фермата за елени Santa Clause и Националната астрономическа обсерватория – Рожен. Може да ги посетите, като отделите от времето си около час и половина за локален туризъм. 

Спортни дейности в Пампорово

През лятото курортът разполага с много развлечения за физически активните. Някои от тях, са: 

  • конна езда – предлага се едночасова езда, която включва и водач, както и използване на лифт;
  • приключенски парк “Язовира” – включва кът за игри, въжена градина и други атрактивни забавления;
  • велопарк – той има 15 специализирани велосипедни писти от дължина над 35 километра, обособени с допълнителни специални атрибути. 

За малките е предвиден детски център. Той предлага два етажа с най-разнообразни забавления за малчугани. Посещението става с резервация.

Хотелската база предоставя конферентни зали, подходящи за семейни, приятелски, както и фирмени събития. Пампорово разполага и с релакс зони, фитнес на открито и допълнителни спортни съоръжения. Туристическите забележителностите в района позволяват на посетителите да се насладят на развлечения, разходки и различни занимания. Други предимства за посещението на Пампорово през летния сезон, са възможността да се насладите на природата и в същото време да си отпочинете. Планината може да направи вашето лято незабравимо и пълноценно в компанията на семейството или приятелите Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *