Технологии

Как да свържете камера за видеонаблюдение към телефона си чрез интернет

Безкабелното видеонаблюдение носи след себе си купища дивиденти. Единият от тях е лесният монтаж на камерите, който не изисква никакви специални приготовления и технически умения, за да бъде осъществен. Другият плюс на този вид устройства е управлението на техниката през телефона – огромно удобство в модерното ежедневие. Въртящите и тези с нощно виждане са сред най-добрите опции в случая, като можете също така да се сдобиете и с устройство микрофон и със слот за SD карта. Последното дава шанс за съхранението на направените записи.

камера за видеонаблюдение през телефон

Защо да използвате видеонаблюдение през телефона

Свързването на охранителните камери по безжичен път е супер улеснение, от което все повече хора решават да се възползват. Тяхното лесно инсталиране и възможност за управление през телефона е причина номер едно да бъдат предпочитани за дома, за офиса, за бизнес помещенията и за всякакви видове търговски зони, където има интензивен човекопоток. С тях се реализира наблюдение и контрол на влизащите и излизащите хора, а и се проследява обслужването в магазините.

На кои устройства може да се стартира система за видеонаблюдение

За да изградите мрежа за наблюдение и охраняване на обекти, е необходимо да си осигурите подходящите технологии, които в комбинация да създадат ефективна система за контрол на достъпа в конкретни зони и обекти. Подходящите за целта технологии са NVR и DVR устройствата, камерите с управление през телефон, както и други модели като мегапикселовите, куполните, аналоговите и др.

Какви са начините на свързване

Камерите за видеонаблюдение през телефона са подходящи за външна и вътрешна употреба, като могат да се открият различни видове според начина на свързване, споделят от Кассаба Системс. Сред популярните методи са:

  • свързване чрез IP адрес – както всяко едно друго устройство, включено в мрежата, така и камерите за видеонаблюдение имат свой IP адрес. Той се състои в четири числови съчетания, разделени с точка помежду си. IP адресите могат да бъдат външни и вътрешни – рутерът ни предоставя един публичен, а след това мрежата осигурява на всяко едно тяло вътрешен;
  • използване на DDNS сървър – ако това не ви говори нищо, е добре да знаете, че става дума за интернет система за имена, която позволява транслирането на домейните в IP адреси. Използването на динамичната мрежа позволява регистрирането на статичен адрес, който е и безплатен. Когато рутерът е снабден с такъв, той осигурява постоянен достъп до него, но и до уеб камерата;
  • връзка чрез P2P протокол – за да изградите подобен вид свързване, ще са ви нужни базови познания в областта на технологиите за видеонаблюдение. Харатерното тук е събирането на подадените сигнали в един рутер, където биват регистрирани и наличните камери. Изграждането на P2P система е подходящо за по-големи имоти, където са необходими повече на брой охранителни тела. 

Използването на устройства за видеонаблюдение през телефона е функционално и надеждно, което я класира като пръв избор за масовия потребител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *