Ремонти

Какво трябва да знаем при избор на детско легло

Детските легла за момичета и момчета се предлагат в голямо разнообразие от форми, цветове и размери, което понякога би създало трудности при определяне на подходящ модел за стаята на вашето дете. И докато външният вид, формата, цветът и детайлите на дизайна ще бъдат това, което забелязвате първо, то основните материали, конструкцията и характеристиките за безопасност са нещата, на които трябва да обърнете повече внимание, когато правите избор за детска или юношеска стая.

Детски легла

Какво трябва да имате предвид, когато избирате детско легло 

Има няколко основни неща, на които трябва да се обърне внимание.

Какъв вид е най-добър за определената възраст

Независимо дали вашето малко дете е надраснало креватчето си, или се нуждаете от друго място за сън за по-голямото ви дете, мисленето за неговите нужди сега и в близко бъдеще ще ви помогне да изберете правилния продукт. Възрастта е от водещо значение, когато става въпрос за избор на безопасно легло. Ако детето е все още малко, подходящ размер би бил 90 х 190 см. В случай че е в юношеска възраст, най-комфортно би се чувствало в креват с размери 140х190 см. 

Кои са най-добрите материали за детско легло

Докато първият ви инстинкт е вероятно да изберете детско креватче, което изглежда страхотно и съответства на стила, който сте избрали за стаята на вашето дете, действителната конструкция на тази мебел е по-важна от външния вид. Има продукти, които може да изглеждат красиво в деня, в който ги сглобите, но с течение на времето фугите ще се разхлабят и рамката може да стане нестабилна. Повечето деца не просто се плъзгат в леглото и лежат неподвижни под завивките – те скачат и играят върху матрака, така че лошо изградената или проектирана рамка би представлявала риск за безопасността.

Дървото и металът могат да се използват (заедно или поотделно) за създаването на здрави детски кревати и рамки, защото издържат на големи натоварвания. Ако бюджетът ви е ограничен обаче, но държите да изберете качествено легло за детската стая на вашето дете, то продуктите от ПДЧ са точният вариант. Те са издръжливи, стабилни, изработени са в множество цветови комбинации и различни модели. Може да се открие и на достъпни цени. 

Какви видове детски легла има

Разнообразието от видове, цветове, функционалности, в които можете да ги намерите, е толкова голямо, че би затруднило направата на правилен избор. Някои от най-популярните са:

Единични

Този модел е най-разпространен, защото се вписва идеално във всяка детска стая. Можете да ги намерите в различни цветове, с допълнителни чекмеджета за съхранение на вещи, което ги прави подходящ подходящ модел за по-голямо дете.  

Двуетажни 

Те са идеални за споделени спални с ограничено пространство и са класика от детството на всеки от нас. Състоят се от две рамки за креват, подредени една върху друга, с достъп до горния креват чрез стълба.

Най-голямото предимство на двуетажните модели е, че можете да увеличите максимално пространството в стаята на детето си, като оставите повече място за игра.

Разтегателни

Този вид детски модели са гъвкаво място за сън на вашите деца. Второто легло се разпъва, когато дойде време за сън и лесно се прибира обратно под рамката по време на игра. Те са по-безопасен вариант от двуетажните за обща стая. За по-голямо удобство имат чекмеджета за съхранение на допълнителни вещи.

Модерни

Новите модели ви дават възможността да сбъднете мечтите си. Предлагат се като двойни, двуетажни или други, които могат да ви впечатлят със своята функционалност.

Много интересни детски кревати се оказват тези, които имат обособено място за спане в горната си част и изградено пространство за учене в долната. Подходящ избор са за малки стаи, но и за такива, в които просто искате да спестите място, в което детето да играе или да извършва други свои любими дейности. 

В онлайн магазин Mömax ще намерите голямо разнообразие от продукти, които ще задоволят всяка ваша мечтана визия за стаята на вашето дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *