Здраве и Красота

Какви пробиотици да пием през зимния сезон

Ако боледувате често през зимата и ви тормозят неразположения в стомаха или силни и упорити настинки, това означава, че вашият имунитет е отслабнал. Влошено може да е и състоянието на полезната микрофлора, в резултат на оксидативния стрес или на натрупани токсини и отпадъчни вещества. Лактобацилите и бифидобактериите имат много големи ползи за тялото. Освен че поддържат в нормално състояние имунната система, те са важни за общото здраве и добрия външен вид. Детоксикацията и повишаването на силата на имунната система с пробиотици гарантира здраве през цялата зима за деца, възрастни и дори бременни, споделят от Ревита.

Кога да започнете прием

Есента е точното време, за да се погрижите за себе си и да подкрепите естествените детоксикиращи процеси в тялото си, които ще помогнат да повишите имунитета си. Можете да го направите чрез храна или течности, както и с пробиотици. Те стимулират възстановяването на чревната микрофлора, което повишава и стабилизира съпротивителните сили на организма. Ускоряват извеждането на отпадъчните продукти и токсините навън. Унищожават токсичните и изкуствени химикали, които са натрупани с времето и с които тялото не би могло да се справи само.

Какви продукти за детоксикация има 

Детоксикиращите продукти действат благоприятно на цялата дейност на организма – храносмилане, защита на клетките и сърдечно здраве. Много добри продукти за това са пчелният прополис, тинктурата от корен от репей и активен въглен, белият трън и много билкови миксове. Те подкрепят работата на черния дроб, оптимизират и подобряват дейността на стомашно-чревния тракт и имат слабително действие. Намаляват нивата на триглицеридите и холестерола.

Има добро отзиви за детоксикацията и в процесите на отслабване, защото подпомага естествения метаболизъм.

Как да подсилите имунитета

Пробиотиците, които са предназначени за това, имат почти същата функция като тези за детоксикация. Освен че помагат за пречистване на организма, те още:

  • увеличават защитните сили, което е важно за предотвратяване на заболявания;
  • намалят времето за боледуване и активират възстановителните процеси;
  • предпазва клетките от мутации и забавят стареенето;
  • допълнителният прием на пробиотици засилва защитните сили на човека, особено в сезоните, когато грипът и настинките са чести и ефективно се борят срещу вирусите;
  • действат като профилактично средство за подкрепа и повишаване на имунитета. Могат да се приемат и като съпътстващ продукт при прием на антибиотик, когато организмът отслабва и има нужда от подкрепа.

Пробиотици

Според онлайн магазин Revita.bg, едни от най-добрите имуно бустери са добавките с магнезий, мед, манган и цинк. Те повишават съпротивителните сили на организма и устойчивостта му. Тези пробиотици са за активни хора, които спортуват или често се подлагат на небалансирана диета. Подкрепят тялото след боледуване, ускоряват възстановяването на организма след настинки, респираторни инфекции и други. Подобряват метаболизма и защитават клетките от оксидативен стрес. Друг пробиотик, който се използва за повишаване на съпротивителните сили на организма, е мед от Манука. Той е много ефикасен, защото съдържа съставки, които са с мощни антимикробни и антибактериални ефекти.

Добавките с черен бъз също са много ефикасни за имунната система. Той е с антиоксидантни и противовирусни действия. 

На пазара се предлага разнообразие от пробиотични продукти, които да подсилят организма ви, като можете да намерите и евтини варианти. Приемът на тези пробиотици е с различна честота за всеки вид, като най-често се взима по една до две капсули на ден. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *