Актуално

Каква детска акумулаторна кола да купите

Гледайки как протича реалният живот около себе си, малките деца също искат да подражават на големите хора и да карат истински модерни автомобили. За щастие това вече е възможно, благодарение на специализираните производители на детски акумулаторни коли.

Кое в детските акумулаторни коли привлича вниманието на момчетата

Акумулаторни коли за децаПритежанието на собствено превозно средство е вълнение за всеки мъник, който вече има възможността самостоятелно да кара. То досущ прилича на големите автомобили не само по марката, но и по дизайна на купето, формата на фаровете, летите джанти, гумите. Мощните и капацитивни вградени батерии дават голяма автономност на детските акумулаторни коли, а ниската скорост на движение (от 1 до 5 км) осигурява пълната свобода на родителя за контрол и наблюдение над мъника.

Той е напълно свободен да дава газ и да управлява миниатюрното превозно средство чрез волана на таблото. Всичко това не само забавлява малкото човече, но неусетно развива у него полезни умения, като бързо мислене и вземане на решение при различни ситуации, а също подобрява координацията и неговото въображение.

Как да му изберем най-добрия модел

Основно съществуват два модела акумулаторни коли: с педал за газта и с дистанционно управление. Последните са предназначени за най-малките дечица, които още нямат развито чувство за самосъхранение и има вероятност да се наранят, незнаейки кога и къде да спрат. В този случай, родителят осъществява пълния контрол над движението на детската акумулаторна кола, чрез дистанционното в ръка. Моделите с педал за газта са за по-големите, имащи повече свобода за движение, без директен родителски контрол.

Съществува и трети комбиниран вид, съчетаващ удобствата на двата описани варианта, а вградената батерия може да е с напрежение от 6 или 12V.

Какво още да вземете под внимание

Според специалистите на намиращия се в Илиянци физически и онлайн магазин на адрес 4sales.bg, при избора на нови акумулаторни коли с големи намаления е добре да се обърне внимание и на подробности, като:

  • Дизайн — дизайнът на купето да е идентичен с този на реалния модел, а движението на гумите да е във всяка посока;
  • Екстри — те внасят допълнителен реализъм при карането, тъй като имитират възможности от реалните превозни средства: наличие на клаксон, USB-вход, светещи фарове и т.н.;
  • Време за автономна работа — то зависи от капацитета на батериите (вариращ от 4 до 15 Ah), теглото на детето и терена, по който се движи. Ниският капацитет, голямото детско тегло и изкачването по нанагорно ще намали времето за работа с едно зареждане. Когато правите своя избор на нова акумулаторна кола за деца, вземете под внимание тези фактори. Приблизителната автономия трябва да е в рамките на 1 до 3 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *