Здраве и Красота

Как да повдигнем имунитета си по естествен път, съветват от Biotica

Имунитетът е защитната система на човешкия организъм, която се бори срещу всеки новопостъпил външен вредител. Така всъщност, ние сме защитени от вируси, бактерии и други болести. За да е възможно това, трябва да се стремим към засилване на имунната система по естествен натурален път.

От какво зависи имунитета

Имунната система е предназначена да осигури повишената физическа и биологична устойчивост на организма, без значение от променящата се около него среда. Той може да бъде два вида: вроден или придобит. Първият се развива още на ембрионално ниво и се основава на генетични особености. Вторият се придобива впоследствие при преболедуването на определени заболявания. Такива са например скарлатината, шарката, заушката.

При определени условия обаче, защитните сили на имунитета могат значително да отслабнат, което прави организма незащитен от постоянно витаещите в околното пространство вируси и бактерии. Подобни ситуации се наблюдават при воденето на стресов начин на живот, при недоспиване и хронична умора, при някои заболявания и прием на различни лекарства.

Как можем да го подсилим по натурален път

Симптомите за спад се изразяват в постоянната хронична умора, честите настинки, трудните възстановителни процеси след боледуване и т.н. За засилване на имунитета, като за начало трябва да се откажем от вредните навици, като тютюнопушенето и консумацията на алкохол. На следващо място е редно: 

  • да започнем да спортуваме;
  • да се наспиваме;
  • да се храним здравословно и балансирано.

На следващо място, за повишаване на имунитета е редно да го подхраним и чрез хомеопатия на базата на подходящите натурални витамини, билки или комбинация от шуслерови соли във вид на близалки, хапчета или сироп. Подобен ефект също може да се постигне и чрез приема на клеева тинктура в комбинация с пчелен мед и лимон или натурални хранителни добавки. Изключително важно е предварително да направите консултация със специалист.

Къде да открием качествено разнообразие от естествени хранителни добавки

Онлайн магазин Biotica е един от малкото, предлагащи натурални хранителни добавки за подсилване на имунитета. В специалната категория са селектирани само подходящи натурални продукти, произведени от известни и лицензирани производители с доказано качество и ефект върху организма. Ние сме от дълги години на пазара и вече сме доказан търговец в бранша с голяма, всекидневно увеличаваща се лоялна общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *