Актуално

Как да изберем източник за новини

Ставаме сутрин и си правим кафе. Бавно започваме да се събуждаме, а наред с това се пробужда и желанието да се информираме какво се е случило през изминалия ден. Машинално посягаме към телефона си и започваме да четем първите вести, попаднали пред очите ни. В нас се прокрадва съмнение за тяхната достоверност, защото неволно долавяме жълти нюанси и преувеличени истини…

Това на свой ред ни кара да потърсим някой друг новинарски сайт, за който сме 100% сигурни, че няма да ни подведе в изложените Факти. Там ние откриваме актуални и най-вече достоверни български новини и новини от света, които изострят вниманието ни и ни тласкат към това да продължаваме да четем с висок интерес. Доколко обаче можем да сме сигурни, че публикуваният материал е достоверен и как да отсеем наистина обективните новинарски статии? 

Как да подбираме източниците си на информация

Новини за спорта, новини за бизнеса, новини за имоти – няма значение за какво точно става дума, когато имаме за цел да подберем правилно информационния сайт, в който ежедневно да откриваме топ вести, които са професионално представени и са със смислено съдържание. За да не бъдем заблудени, вместо добре осведомени, трябва да се научим да различаваме жълтите и клюкарски хроники от вестите с доказана истинност. Ето и някои важни критерии, по които да селектираме онлайн вестникарските портали:

  • Добър читателски отзвук;
  • Коректно представени събития, в които се споменават важни подробности;
  • Грамотно написана статия, която крие между редовете висок професионализъм и добра обща култура;
  • Правилно структуриран текст, който плавно ни въвежда в същината на темата;
  • Отсъствие на “жълто” съдържание и послания тип “шок вести” и др.

Във fakti.bg ще откриете ежедневни вести, които засягат всяка една сфера от живота. Струва си да им обърнете внимание и да ги прочетете, ако искате да сте винаги подробно информирани. Това ще допринесе за Вашето професионално развитие или категорично присъствие в бизнес средите. 

Какво е важно да ни дават

Живеем в динамично променящ се свят, в който всичко е възможно и няма нищо, което да може да ни учуди. Тази тенденция е и причината информационният поток никога да не спира, а ние на свой ред можем да сме в крак с него, разчитайки на всички нови технологии, които имаме на разположение – смартфони, лаптопи, таблети и др. Онлайн новинарските статии обогатяват знанията ни и допринасят за високата обща култура, която е неразривно свързана с ежедневните новини, за които научаваме от доверен източник на информация. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *