Ремонти

Избор на радиатор за парно

Как да изберем радиатор

Научете как да изберете радиатори. Какви видове нагреватели съществуват и какво трябва да запомните, преди да ги купите. Какви допълнителни елементи могат да бъдат полезни?

Видове нагреватели

Радиаторът е един от най-важните уреди във вашия дом за уют и комфорт. Те могат да бъдат изработени от различни материали, което ще повлияе на разсейването на топлината. Можете да изберете различни видове нагреватели.

Има следните видове: алуминиеви радиатори, стомана, чугун, нагреватели за баня и декоративни. Изборът на правилния модел ще зависи от мястото на инсталиране или функциите, които трябва да изпълнява.

Изчисляване на топлинната мощност

Обикновено топлинната мощност на радиатора се изчислява за помещения с височина до 3 метра, а прозорците са широки от 1,5 до 1,8 метра. Мощността на една секция на радиатора е предназначена за 1,5-2 кв. м. от помещението.

В зависимост от вида, мощността на целия радиатор може да варира от 450 – 5700 вата. Нагревателите, в зависимост от материала, имат такава мощност (посекционно):

  • Чугунен радиатор – 80-150 W
  • Алуминиев радиатор – 190 W
  • -Биметален радиатор – 200 W

Кърпа-нагревател за баня

Кърпа в банята е неразделна част. Елиминира развитието на гъбички и бактерии, които могат да се развият във влажна среда, може да бъде декоративна част и да служи за сушене на мокри неща.

Аксесоари и свързани продукти

Консумативи Сферични кранове, тройници, джъмпери (байпас), тръби за изграждане, скоби, щепсели, фитинги.

Уплътнители силикон, лен или конец.

Бояджийски материали: грунд, боя за метални повърхности, патина.

За закрепване: анкерни болтове, дюбели,гайки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *