Здраве и Красота

Кои са задължителните хранителни добавки за зимата, споделят от Biotica.bg

При зимно време и с настъпването на студа, функцията на организма се променя, вирусите и бактериите се активизират, което означава, че вероятността от настинки и разболявания значително се увеличава. За целта, още преди същинското наближаване на зимата, ние трябва да подготвим организма си за това, като приемаме някои задължителни хранителни добавки Biotica.bg. Нека видим кои!

Защо се налага прием на специални хранителни добавки през зимата

С настъпването на зимата, вероятно не сте забелязали, но в голяма част от случаите, хората променят диетата си и започват да консумират други видове храни, намалявайки приема на зеленчуци, пресни плодове и т.н. Това води до дефицити на различни видове витамини и минерали в организма. По-лошото е обаче, че ако не помогнем навреме на тялото си да навакса липсата на нужните му витамини и минерали през зимата, то могат да настъпят трайни последици. Наличието на вредни навици, ежедневният стрес и безпокойството могат допълнително да допринесат за това.

Кои са симптомите за необходимостта от техния прием

За щастие, тялото има способността да ни сигнализира, когато има силни дефицити на различните видове хранителни добавки, витамини и други полезни вещества. Най-основните и осезаеми от тях са:

  • Хроничната умора;
  • Усещане за липса на енергия и сила;
  • Нарушен апетит и гладуване;
  • Чести промени в настроението;
  • Загуба на свежест в кожата, косопад и т.н.

В случай, че наблюдавате няколко или всички от тези симптоми и вече е зима или тя е на прага да настъпи, то вероятността да имате дефицити на различни биологично активни хранителни добавки е голяма. Вижте по-долу, кои от тях е задължително да приемате, за да се чувствате силни, здрави, бодри и енергични, дори и в условията на подтискащата и отегчаваща зима.

Кои хранителни вещества са задължителни

Ето че стигнахме и до момента, в който да споменем кои са задължителните натурални хранителни добавки с нужните имуностимулатори, за защита от вирусите и настинките:

  • Витамин D – той се налага поради липсата на достатъчно слънчева светлина и естественото абсорбиране на този витамин;
  • Витамин C – за да укрепим имунната си система, витамин С ще помогне, защото той е мощен антиоксидант и оказва положително въздействие върху цялостното ни здраве;
  • Родиола розеа – страхотна билка и адаптоген, оказващ пряко въздействие върху нервната система, намалявайки умората и напрежението, депресивните състояния и стреса;
  • Диетични фибри – тези хранителни добавки ще спомогнат за намаляване на натрупалия се холестерол в кръвта и ще подобрят стомашно чревния тракт.

Всяко от описаните по-горе вещества можете да откриете и онлайн в Biotica на най-добрите цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *