Ремонти

Последни тенденции в дизайна на кухни

През последните години навлизат все по-интересни елементи и тенденции в дизайна на кухни. Идеи, които преди може да са били табу, сега са на мода и никой не може да оспори влиянието, което оказват. Днес ще си поговорим точно за такъв тип тенденции, които променят дизайна на кухни за по-добро.

Използването на черния цвят

Само преди години използването на бялото като цвят за кухненските шкафове беше тенденцията, която всички следват, но тази година това вече не е така и все по-популярно е използването на синия и зеления цвят. Още по-модерно става и използването на тъмните тонове като черно и тъмно зелено.

Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, черното може по лесен начин да направи кухнята ви да изглежда по-просторна и да придаде драматично усещане за лукс. Тъмните кухненски шкафове изобразяват елегантност и дълбока, богата луксозна атмосфера, която другите цветове просто не могат.

Умни кухни

Технологията е навлязла в кухните ни с пълна сила и не само под формата на модни приспособления и уреди. Днес можете да имате кухня с технологии, интегрирани във всяка функция и уреди – от крановете на мивката до хладилника, както и до осветлението. Това наричаме „умна кухня“.

Умните кухни са развиващ се аспект на дизайна. В действителност, много кухни днес са изградени интелигентно още от самото начало. За по-стари кухни вече има сензори, интелигентни приспособления и други устройства, които могат да се добавят за удобство на собствениците.

Ефективни решения за разпределение на пространството

Един от най-големите неудобства при кухненски шкафове е ненужната загуба на пространство. По начинът, по който са структурирани основните рафтове и чекмеджета се губи много пространство. Още по-лошо е, че наличното пространство често е твърде малко за някои от по-големите ви неща или обратното: то е твърде широко и не можете да организирате правилно пространството.

Една от основите на функционалната кухня е ефективното разпределение на пространството в шкафовете. Ако е неадекватно или неефективно, ще се сблъскате с безкрайни разочарования и предизвикателства, с които трябва да се справяте.

За да се противопоставят на тези проблеми, собствениците на жилища започват да търсят по-добри решения за съхранение в шкафовете. Те могат да включват: “гаражи“ за малки уреди, разделители за чекмеджета за прибори, отварящи се приспособления за подправки, разделители за тави, отварящи се малки шкафчета за тави и тенджери, както и шкафове за отпадъци и за рециклиране и/или дълбоки чекмеджета. Това ще улесни съхраняването на храни, напитки и малки уреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *