За майки

Детските плюшени играчки, които ще ви подарят спокойствие

За много деца и възрастни детските плюшени играчки са тяхното лекарство за спокойствие, почивка и релакс. Кои видове обаче отвличат най-много вниманието на малчуганите и кои са образователните решения спрямо възрастта? Нека видим какво смята производителя на плюшени играчки за деца и собственик на онлайн магазина Амек тойс!

Кои играчки отвличат най-много вниманието на децата?

Съществуват множество резултати от тестове, доказващи, че с най-голям успех вниманието на децата се отвлича с детските плюшени играчки, приличащи на съвременните и популярни анимационни герои. Така всъщност мъничето асоциира покупката с любимеца си от екрана и в неговото въображение се проектират запомнените и най-впечатляващи сцени от филмчето. 

 

В много случаи дори, когато става дума за екшън герой и визуален контакт с идентичната детска плюшена играчка, бебето инстинктивно започва да издава звуци, характерни например от стрелбите във филмчето с негово участие. Това може да отвлече вниманието на един мъник за много време и дори да не забележи, че родителя се е отдалечил от него.

Защо плюшените са един от най-добрите варианти?

Защото, когато са закупени от сертифициран и специализиран производител: 

  • те са най-безопасни за здравето на малчугана;
  • отговарят на изискванията и директивите за безопасност;
  • произвеждат се от висококачествени и дълготрайни материали;
  • най-автентични са, което е ключово за постигане на добър ефект за отвличане на вниманието.

 

Другият плюс в полза на този тип плюшени продукти е тяхната дългогодишна история, през която се е доказало, че това са най-предпочитаните детски продукти. Те са приятни на допир, когато са качествени и с добре подбрани материи, няма опасност да предизвикат кожни раздразнения и образуване на алергични реакции. Те са обичани от децата, именно поради приятното усещане, което предизвикват при физически контакт и могат да са неразделна част от ежедневния живот на мъника, дори когато той спи.

Образователните играчки според възрастта на детето

Добър избор е още в ранна детска възраст покупката на продукти от Amek Toys с образователна насоченост, които да подпомогнат психическото и умствено развитие на детето. Ето защо, според възрастта има и определени плюшени играчки:

  • от 0 до 12 месеца – контрастните цветни залъгалки в тази възраст са най-удачни, тъй като зрението все още не е оформено достатъчно добре и мъникът вижда само контрастиращите нюанси
  • от 1 до 2 години – подходящи са продуктите, чрез които бебенцето да може да оформя своите моторни умения. Такива са например различните дрънкалки с бутони, издаващи звук след натискане и подобни
  • от 2 до 3 години – бебето вече трябва да усъвършенства по-фините моторни движения и подходящи за случая са пъзелите и конструкторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *