Шоу и развлечения

Блокбастърът ‘Бързи и яростни 10’ генерира приходи от над два милиона лева само за десет дни в българските кина

През последните десет дни, откакто филмът „Бързи и яростни 10“ се появи в кината, той вече е сред най-големите касови хитове за тази година. Според обобщените данни от киносалоните, филмът е успял да превъзмогне границата от два милиона лева приходи, което го нарежда на второ място след „Аватар 2“, който постигна същия успех в началото на годината.

„Бързи и яростни 10“ продължава да привлича голям брой зрители и се очертава като продължение на успешната франчайз поредица. Зрителите са възвърнали своя интерес и вече 150 053 души са гледали филма, като приходите от продажбата на билети достигат 2 067 029 лева.

На второ място в класацията е мюзикълът „Малката русалка“, който също има успешен старт. Превърнат от анимация на „Дисни“ от 1989 година, филмът вече е гледан от 17 536 зрители и е генерирал 219 212 лева приходи само за първите три дни.

Следва комедията с Робърт Де Ниро „Кошмарно татенце“ на трето място, която беше премиерно представена миналия петък. Филмът, разказващ за сблъсъка между семействата на Себасчън, Ели и Салво по време на уикенда, успя да привлече 2 706 зрители и да генерира 36 253 лева приходи.

„Пазители на галактиката vol. 3“ заема четвъртото място в класацията, като филмът вече месец привлича вниманието на зрителите в кината у нас. Приключението на обичаната банда от неудачници вече е гледано от 54 225 зрители и е събрало 778 345 лева приходи от продажбата на билети.

Трилърът „Хипнотик“ с Бен Афлек в главната роля се нарежда на петото място в класацията. Филмът, разказващ за детектив, който търси изчезналата си дъщеря в поредица от банкови обири, е привлякъл 14 230 зрители и е генерирал 180 686 лева приходи.

Анимацията „Горските мечоци: Завръщане на Земята“ заема шестата позиция. Битката на бандата от Пайн Трий за спасяването на Земята от нашественици е привлякла 5 880 зрители и е генерирала 60 618 лева приходи.

На седмо място е третата премиера – „Рицарите на зодиака“, филмът, създаден по манга анимацията на Масами Курумада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *