Здраве и Красота

5 от най-добрите билки за борба с умората

Когато става въпрос за борба с ежедневната умора и енергизиране на организма, понякога е най-добре да се обърнете направо към природата.

Тези 5 ефективни билки ще работят срещу борбата със сънливостта и ще стимулират ума ви. Просто се уверете, че използвате лечебните си билки безопасно, преди да започнете! Можете да опитате и хранителни добавки, които са изцяло от билки, като тези на Фармацефтичната фирма Булгарикус.

Ашваганда

Ако приемате билката ашваганда ще усетите по-малко наличие на умора, също така по-добър апетит, по-малко безсъние, болка и запек, по-голямо благосъстояние и качество на живот.

Какао (тъмен шоколад)

Кофеинът в какаото и шоколада спомагат за облекчаване на сънливостта. Но тяхното стимулиращо действие не причинява безсъние и раздразнителност като кафето.

Ефедрата

Ephedra-in китайски, ma huang – е мощен бронхиален деконгестант и стимулант. Много билкари наричат ​​ефедрата най-старото лекарство в света. Бъдете внимателни: ефедрата може да повиши кръвното налягане и да предизвика нервност, раздразнителност и безсъние. Хората с високо кръвно налягане, сърдечно или бъбречно заболяване или анамнеза за инсулт не трябва да я използват. В много големи дози ефедрите могат да причинят потенциално фатални сърдечни проблеми.

Женшен

Женшенът е стимулант без кофеин, който помага да се противодейства на умората. Европейските изследователи са изследвали 232 души на възраст между 25 и 60 години, които се оплаквали от умора. Хората, които са приемали женшен са показали значително по-малко летаргия. Изследователите заключават, че женшенът се бори с умората, като поддържа надбъбречните жлези.

Чай

Чаят също съдържа съединение (L-theanine), което има успокояващо действие. Китайците казват, че чаят произвежда “спокойна бдителност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *