Ремонти

3 грешки при избора на мебели за банята

Банята е едно от най-важните помещения в дома, тъй като се използва ежедневно. Подборът на подходящите мебели за нея е важен, за да изпитаме необходимото удобство при ползване. 

Ако се чудите как да изберете подходящ стенен смесител за баня, какви видове има и каква роля играе покритието му – виж повече. А в тази статия, нека разгледаме трите основни грешки, които повечето хора правят при избора на обзавеждане, като ще ви предложим решения относно това как да ги избегнете занапред.

Кои са основните грешки при избор на мебели за баня?

Правилно подбраните мебели може да превърнат това пространство в истински оазис на спокойствие и релакс. С други думи, банята да е мястото, където да се отпуснем и да се отървем от стреса след дълъг работен ден. 

Понякога се получава така, че първоначалните ни идеи за обзавеждане не са удачни и водят до непрекъснато обикаляне по магазините. И точно затова е добре да избегнем грешките, които биха могли да ни попречат да постигнем това. Кои са 3-те най-често допускани, споделят специалистите от Рамоис:

 

         1. Игнориране на размера и пространството

 

Много често хората се впускат в покупка без предварително да са измерили помещението. Резултатът е недостатъчно пространство за движение или залагане на мебели, които изглеждат прекалено големи или малки спрямо обема на стаята. Важно е да се започне с правилното измерване на пространството и планиране на обзавеждането, за да се осигури ефективното му използване.

 

         2. Избор на неподходящи материали за среда с висока влажност

 

Банята най-много е изложена на влага. Поради това е важно продуктите да са изработени от материали, които може да издържат на влажната среда. Много често се избират такива от дърво, които лесно се разрушават от влагата и скоро трябва да бъдат подменени. Изборът на такива от влагоустойчиви материали е ключов за дълготрайността и издръжливостта му.

 

         3. Пренебрегване на функционалността в полза на дизайна

 

Макар дизайнът да е важен, функционалността не бива да се пренебрегва. Съхранението на аксесоари, кърпи, козметика и прочие изисква добре организирано пространство. Насочете се към такива, които комбинират дизайн и функционалност за най-доброто използване на банята.

Също така, не всички плочки подхождат на всяко обзавеждане. Плочките от травертин може да изглеждат страхотно с дървени мебели, но не са най-добрия вариант за модерен интериор. Смесителят и мивката трябва да са синхронизирани. Не всеки смесител ще подхожда на всяка мивка. 

Освен това трябва да се вземат предвид и въпросите относно вграждането и това какъв да е моделът на сифона. И накрая, но не на последно място, аксесоарите трябва да допълват мебелите, а не да ги прикриват. Например, елегантен хромиран душ колона може да изглежда странно с рустик дървен шкаф.

Препоръки за правилен избор на мебели за банята: Как да се насочим?

Преди да вземете крайно решение – обмислете добре. Посетете магазините за обзавеждане на бани и разгледайте различните опции за шкафове, мивки, смесители и аксесоари. Не забравяйте да проверите дали продуктите са влагоустойчиви и дали са лесни за вграждане.

Също така, съобразете вашите потребности. Има ли достатъчно място за съхранение на тоалетните ви принадлежности? Има ли място за мивка и смесител, колони и шкафове?

Намирането на подходящите мебели за баня може да бъде трудоемък процес, но като избягвате тези три основни грешки, ще се насочите към подходящото обзавеждане за вашия дом. С правилното планиране и внимание към детайлите, ще сътворите зона за релакс и спокойствие, което да отговаря на всичките ви нужди. Помнете, покупката на мебели за банята е инвестиция, която трябва да ви служи дълги години. Избирайте мъдро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *